Oplossingen voor de fysieke winkel

Omdat de verkoop in de fysieke winkel beïnvloed wordt door digitale technologie biedt AXI innovatieve kassaoplossingen, instore webkiosken en mobile POS oplossingen aan.

De oplossingen bieden meerwaarde voor de winkelmedewerker en de  'digitale' consument.

Winkelkassa

Jaarlijks worden meer dan 150 miljoen transacties verwerkt met de AXI RS kassasoftware. De oplossing is cloud based en biedt mogelijkheden tot pay-per-use.

Meer lezen

Mobile POS

AXI Mobile POS biedt een volwaardige kassaoplossing op smartphone en tablet. De oplossing is inzetbaar als extra afrekenpunt of binnen een shop-in-shop concept.

Meer lezen

Instore webkiosk

Met de AXI Pay app creeërt u een instore webkiosk die gebruik maakt van uw bestaande webshop. Uw klanten kunnen even snel pinnen als aan de winkelkassa.

Meer lezen

Fysieke winkelkassa voor omnichannel retailers

Kassa en webshop zijn met elkaar verbonden. Klanten die de online bestelde goederen afhalen in de fysieke winkel of een online besteld product retourneren in een winkel naar keuze. Winkelmedewerkers die voor de klant een artikel willen bestellen of een artikel willen reserveren dat voorradig is in een andere winkel ...

De AXI RS kassa kan het allemaal. Bovendien maakt het kassasysteem winkelmedewerkers automatisch attent op upselling, cross-selling en combinatie-aanbiedingen.

Standaard is voorzien in koppelingen met bekende leveranciers van betaalautomaten en giftcard providers. Denk aan Atos, CCV, Intersolve, TCS, H@nd,  Liquix en vele anderen. Via koppeling met Gunnebo kan 'cashless' worden gewerkt.

 • Jaarlijks meer dan 150 miljoen kassatransacties
 • Standaard koppelingen met ERP systemen
 • Gebruik van marktstandaarden voor aansluiting randapparatuur (OPOS)
 • Fraudebestrijding via logging van alle kassahandelingen
 • Mailen van e-ticket met vermelding van spaarpunten, garantiebewijs en promoties die aansluiten op de aankoop
 • Cloud based met mogelijkheid tot 'pay-per-use'.

De winkelkassa is prettig in gebruik

De interface van het AXI kassasysteem is gebaseerd op een uitgekiend interactiemodel dat rekening houdt met het toenemend gebruik van touchscreens en tablets. Grote knoppen, heldere kleuren en een logische indeling zorgen er voor dat winkelmedewerkers snel vertrouwd zijn met de vele mogelijkheden van de Point of Sales oplossing.

Om een grafische stijl te bepalen, hebben we samen met het digitaal bureau e-Sites onderzoek gedaan naar verschillende oplossingen. Onze keuze viel uiteindelijk op Modern UI Style, een design style ontwikkeld door Microsoft en geoptimaliseerd voor touchscreens. En bovendien modern en duidelijk, wat goed past bij een kassasysteem.

De kassa heeft veel gezichten

Omvat uw fysieke winkel meerdere afdelingen en/of shop-in-shops? Voor ieder winkeltype kan snel een aangepast kassaprofiel worden aangemaakt. Zo krijgt een kassa in het restaurant een heel ander uiterlijk dan de kassa op de afdeling damesmode of speelgoed. Bovendien kunnen de kassa's eenvoudig worden gewisseld tussen afdelingen. Door zich aan te melden met het juiste profiel past de kassa zich direct aan.

Mobile point of sale

Samen met de klant kunnen afrekenen

Met de AXI Mobile POS app realiseert u meer gemak voor uw klanten. Klanten worden persoonlijk begeleid en kunnen de rij aan de kassa overslaan. U kunt AXI Mobile POS inzetten wanneer u wil: als extra afrekenpunt, op beurzen of gewoon om klanten extra informatie te geven tijdens het verkoopgesprek.

 

De informatie in de app wordt realtime uit de backoffice gehaald.  Hierdoor wordt de transactieprijs steeds correct gecalculeerd, inclusief de verwerking van actieve promoties.

Ook loyalty is geïntegreerd: uw klant wordt herkend door het scannen van zijn klantenkaart en er kan  betaald worden met loyalty punten.

 

Klanten kunnen gelijk elektronisch betalen. Voor de financiële transactie is er een integratie met het betaalplatform Adyen of Ogone. Via bluetooth wordt een externe card reader aangesloten waarmee een pinpas of creditcard gescand kan worden.

 • Beschikbaar op iOS (iPhone, iPod, iPad) en Android smartphones en tablets
 • Alle transacties worden direct afgehandeld via het AXI Omnichannel Integratie Platform dat aansluit op alle financiële en logistieke processen
 • Meer omzet doordat uw winkelmedewerker de klant begeleidt: van advies tot betaling
 • Voor niet voorradige producten kan de winkelmedewerker direct een order aanmaken
 • Een mobile POS past binnen een shop-in-shop concept.

Veilig in gebruik

Als retailer kunt u de Mobile POS app zelf verspreiden onder de winkelmedewerkers.

De app wordt gehost in een speciaal daarvoor ontworpen business store, waardoor deze alleen toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers.

Instore webkiosk met EFT functionaliteit

Via de koppeling van EFT functionaliteit aan uw bestaande webshop creeërt u in 1-2-3 een instore webkiosk waar consumenten bestellingen kunnen plaatsen en betalingen kunnen uitvoeren met hun PIN code.

De inzetbaarheid van de instore webkiosk is groot. Bijvoorbeeld bij een promotiestand voor op-maat artikelen, als omnichannel longtail oplossing,  voor de facilitering van dropshipments of als extra afrekenpunt.

De voordelen van de instore webkiosk zijn legio

 • Aan uw bestaande webshop hoeft niets te worden veranderd
 • Consumenten gebruiken hun vertrouwde webshop
 • Optimaal rendement uit de investeringen in uw webshop platform
 • U hoeft slechts één e-commerce omgeving te beheren
 • Minder nee-verkopen in de fysieke winkel
 • De oplossing draait op tal van Android tablets
 • Biedt standaard ondersteuning voor Adyen als PSP
 • Winkelmanagers hebben de zekerheid dat de omzet die gerealiseerd wordt via de instore webkiosk op de correcte winkelvestiging wordt geboekt.

 

SERVING THE DIGITAL CUSTOMER

 

AXI ontwikkelt en implementeert innovatieve oplossingen voor grote en middelgrote retailketens. AXI Retail Solutions helpen om de klant een goede omnichannel shopervaring aan te bieden, de klantenbinding te versterken en de bedrijfsprocessen te verbeteren.