Minder kosten

Omnichannel retailing heeft invloed op de voorraadoptimalisatie, replenishment, logistiek, financiële administratie, etc.  Via de inzet van het AXI Omnichannel Integratie Platform en onze omnichannel oplossingen kunnen de operationele kosten worden verminderd en kan het rendement per artikel per kanaal worden verhoogd.

Streven naar lagere voorraadniveaus

Om de beschikbaarheid van producten in de online en offline verkoopkanalen te optimaliseren, maakt de AXI replenishment oplossing gebruik van uitgekiende statistische algoritmes. Het gevolg zijn minder nee-verkopen en een verlaging van de totale voorraad in de keten. Bovendien kan het aantal afprijzingen worden verminderd doordat gebruik gemaakt wordt van een klant-georiënteerde aanpak.

Beter inkopen, efficiënter bestellen en voorraadoptimalisatie

Efficiënter inkopen en de voorraad optimaliseren bespaart geld. Daartoe biedt AXI oplossingen voor vraagvoorspelling en voorraadoptimalisatie. Uiteraard kan ook worden gekoppeld met pakketten van derden.

Laagdrempelig

Winkelsoftware wordt gebruikt door een diverse groep gebruikers. Dit vraagt om een doeltreffend interactieontwerp waarbij rekening wordt gehouden met het toenemend gebruik van touchscreens, tablets en smartphones. Om die reden hebben we samen met een digitaal bureau een uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende oplossingen. Onze keuze viel uiteindelijk op Modern UI Style, een design style ontwikkeld door Microsoft en geoptimaliseerd voor touchscreens.

Efficiënter werken

Door de onderliggende logistieke, administratieve en financiële processen over alle verkoopkanalen heen te synchroniseren, levert het AXI Omnichannel Integratie Platform een stevige bijdrage tot het automatisch en foutvrij uitvoeren van talrijke administratieve taken. Tevens verschaft het platform aan het hoofdkantoor realtime toegang tot informatie over de webshops en de fysieke winkels. Winkelmanagers kunnen informatie uit de centrale ERP oplossing (bv. SAP) raadplegen via pc of smartphone, etc.

Behoud van bestaande investeringen

Bij de ingebruikname van de AXI omnichannel oplossing kunnen bestaande systemen maximaal worden behouden, wat leidt tot een kort implementatietraject en een stevige vermindering van de kosten.

 

SERVING THE DIGITAL CUSTOMER

 

AXI ontwikkelt en implementeert innovatieve oplossingen voor grote en middelgrote retailketens. AXI Retail Solutions helpen om de klant een goede omnichannel shopervaring aan te bieden, de klantenbinding te versterken en de bedrijfsprocessen te verbeteren.