Meer omzet

De inkomsten verhogen, zowel online als offline, is het streefdoel van iedere retailer.

Daartoe reikt AXI effectieve oplossingen aan waarbij de klant centraal staat.

De kracht van upselling en cross-selling: ook in de fysieke winkel

Niet alleen in de webshop krijgen upselling, cross-selling en combinatie-aanbiedingen de nodige aandacht. In de fysieke winkel wordt de winkelmedewerker automatisch attent gemaakt op deze interessante marketingtechnieken. De kassasoftware toont afbeeldingen van additionele producten en productvarianten. Tablet assisted sales en mobile POS voegen hier een extra dimensie aan toe. De consument wordt persoonlijk begeleid door één van uw winkelmedewerkers: van advies tot betaling.

Promoties die werken

Out-of-the-box krijgen marketeers de beschikking over honderden promotievormen en verkoopbevorderende technieken. Alle prijs- en promotieregels zijn opgenomen in één promotie engine. De prijs- en promotie-informatie zijn identiek op elk kanaal en worden via het AXI Omnichannel Integratie Platform ontsloten naar de winkelkassa, de webshop, de instore webkiosk, de tablet assisted sales, de mobile POS etcetera.  Bovendien bespaart u met deze omnichannel oplossing kosten, doordat de complexiteit niet toeneemt als er kanalen worden toegevoegd.

Inspelen op de totale customer journey

Om de service te verbeteren en tegelijk nee-verkopen te voorkomen, biedt het AXI Omnichannel Integratie Platform de mogelijkheid om nieuwe verkoopkanalen snel in te schakelen. Zo kunt u de mobile POS oplossing inzetten bij beurzen en koopavonden, instore webkiosken plaatsen bij promotiestands, etc. Via tablet assisted sales kunt u direct de bestelling van klanten noteren op de winkelvloer, etc. Dit alles zonder grote investering.

Marketing wordt persoonlijk en data driven

De AXI retail oplossing geeft helder inzicht in het 'omnichannel' klantengedrag. Daarvoor worden, via het AXI Omnichannel Integratie Platform, de beschikbare databronnen gebundeld. Deze schat aan informatie biedt marketeers de mogelijkheid om consumenten de persoonlijke experience te bieden via de kanalen waaraan zij de voorkeur geven.

De consument aanvaardt geen nee-verkoop meer

De AXI oplossing maakt het eenvoudiger om omnichannel te werken en de service aan klanten te verhogen. In de webshop kunnen consumenten de actuele voorraad raadplegen en de beschikbaarheid in de verschillende winkelvestigingen nagaan. Winkelmedewerkers kunnen direct de voorraad checken of niet-voorradige producten bestellen via de webshop. Dit zowel op de winkelkassa, de mobile POS, tablet assisted sales en de instore webkiosk.

Het juiste product op de juiste plaats

Met de omnichannel voorraadoptimalisatie oplossing van AXI bent u in de mogelijkheid om het voorraadbeheer geïntegreerd aan te pakken, waardoor het juiste product op de juiste plaats voorradig is. Voor het berekenen van de juiste voorraad kan de oplossing worden geparametriseerd, rekening houdend met trends, promoties, seizoenen, vraagpatroon, gewenste servicegraad, levenscyclus fase, schaarste, e.d. Er kan worden geopteerd om de webshopvoorraad neer te leggen in het distributiecentrum, in de fysieke winkels, bij de toeleveranciers of in een combinatie hiervan.

 

SERVING THE DIGITAL CUSTOMER

 

AXI ontwikkelt en implementeert innovatieve oplossingen voor grote en middelgrote retailketens. AXI Retail Solutions helpen om de klant een goede omnichannel shopervaring aan te bieden, de klantenbinding te versterken en de bedrijfsprocessen te verbeteren.