Betere klantenservice in de webshop en de fysieke winkel

Onze omnichannel oplossingen helpen om de winkelervaring te versterken, zowel in de webshop als in de fysieke winkel. Online en offline vloeien naadloos in elkaar over.

Webshop

We helpen u om meer te verkopen. In de webshop gaat alle aandacht naar de optimalisering van de online winkelervaring en de conversie.

Meer lezen

Fysieke winkel

Mensen houden van winkelen. Onze oplossingen bieden kansen om voor iedere consument een prettige winkelervaring te creëren.

Meer lezen

Betere klantenservice in de webshop

We bieden slimme omnichannel oplossingen aan die helpen om de winkelervaring te verbeteren in de webshop die toegankelijk is via pc, smartphone of tablet. Dit met aandacht voor de verhoging van de conversie van webshopbezoeker naar koper.

Zicht op de realtime voorraadbeschikbaarheid

Doordat in de AXI Retail oplossing alle voorraadbewegingen en -mutaties centraal worden geregistreerd, krijgen consumenten realtime zicht op de actuele voorraad in het distributiecentrum en in de fysieke winkels. Om nee-verkopen te voorkomen kan de gezamenlijke voorraad in de fysieke winkels en in het distributiecentrum als voorraad in de webshop worden aangegeven. Via geolocatie kan de artikelvoorraad in de dichtstbijzijnde winkel worden getoond.

Online en offline geniet uw klant van identieke sales promoties

Bij de creatie van sales promoties maken uw marketeers gebruik van de omnichannel Sales Promotie Engine. Out-of-the box is er keuze uit honderden promotievormen. Het AXI Omnichannel Integratie Platform zorgt ervoor dat identieke promoties aangeboden worden in de online en fysieke verkoopkanalen zoals webshop, winkelkassa, mobile POS, tablet assisted sales en instore webkiosk.

Klantspecifieke promoties en aanbiedingen

Via het AXI Omnichannel Integratie Platform integreert de AXI Sales Promotie Engine met uw CRM en loyaliteitsprogramma's. Op basis van de beschikbare klantkarakteristieken en het aankoopgedrag kunnen klantspecifieke acties worden ontwikkeld die gelden in de webshop en de fysieke winkel.

Direct inzicht in de status van online, mobile en winkelbestellingen

Gelijk of de consument een bestelling plaatst vanuit zijn luie stoel of in de fysieke winkel. Via de webshop, de mobiele app en de instore webkiosk kunnen consumenten de status van al hun bestellingen opvolgen en de bezorging wijzigen. In de fysieke winkel kan de winkelmedewerker de consument hieromtrent informeren via de winkelkassa, de mobile POS en de tablet assisted sales.

Omnichannel & loyaliteit

De AXI Loyalty oplossing richt zich tot de moderne consument. De oplossing is prima geschikt voor het aanpakken van omnichannel uitdagingen. Als retailer verkrijgt u een accuraat totaalbeeld van alle manieren waarop de klant interacteert. Dit laat toe om de klant te belonen voor zijn online en offline aankoopgedrag en zijn betrokkenheid op social media. Daarnaast kunt u het klantbeeld benutten om verbeteringen in de verkoop en de service te realiseren en de communicatiekanalen beter op elkaar af te stemmen.

Online aankopen retourneren in een winkel naar keuze

In plaats van een artikel retour te zenden, kunnen klanten er voor kiezen om een artikel terug te brengen naar één van de fysieke winkels. Het AXI Omnichannel Integratie Platform zorgt voor een correcte financiële afhandeling, waarbij de bij aankoop geldende kortingen en promoties automatisch worden verrekend. In de winkeladministratie worden de hoeveelheden en voorraadwaarden automatisch geactualiseerd.

Retailtainment in de fysieke winkel

Digitale ontwikkelingen als meerwaarde inzetten in de fysieke winkel? De focus verleggen van verkopen van producten naar informeren en bedienen van de klant? Uw omnichannel strategie is pas geslaagd als offline en online elkaar versterken. Hierbij kunt u rekenen op de ervaring van AXI. En, omdat online en offline vaak nog twee werelden zijn, bieden we oplossingen aan die het de winkelmedewerker gemakkelijk maken om te gaan met de digitale consument en de klantervaring te verbeteren.

Een instore webkiosk op de winkelvloer met EFT functionaliteit

Via de koppeling van een instore webkiosk met de AXI Pay app kunnen consumenten bestellingen plaatsen zonder tussenkomst van een winkelmedewerker en net zo snel pinnen als aan de winkelkassa. Hiertoe hoeft uw bestaande webshop niet te worden aangepast. Bovendien krijgen winkelmanagers de zekerheid dat de via de instore webkiosk gegenereerde omzet op de correcte winkelvestiging wordt geboekt.

Tablet assisted sales

Wil de klant hulp bij het plaatsen van een bestelling in de fysieke winkel? Wil een klant een andere maat of een variant van een bepaald product? De winkelmederker kan direct kijken of het online voorradig is, waarna het gewenste product thuis geleverd of afgehaald kan worden. Het AXI Omnichannel Integratie Platform zorgt voor de integratie met de financiële en logistieke processen.

Snelle en persoonlijke service via mobile POS

Met de mobiele kassa op smartphone en tablet wordt de klant direct en persoonlijk geholpen. De rij aan de kassa kan worden overgeslagen. Alle transacties worden realtime afgehandeld door het AXI Omnichannel Integratie Platform dat aansluit op de centrale POS oplossing, de financiële en logistieke administraties. De mobile POS app maakt verbinding met een mobiele betaalterminal van Adyen of Ogone.

Bestellingen ophalen in de fysieke winkel of in een ophaalpunt

Doordat de AXI retailoplossing het complete click & collect proces beheert, kan de webshop correct aangeven wanneer een product kan worden afgehaald in de gekozen winkelvestiging. Hierbij wordt rekening gehouden met de uit te voeren backofficetaken. Doordat de winkelvoorraden realtime worden bijgewerkt, wordt voorkomen dat de klant onnodige verplaatsingen maakt. Klanten hebben tevens de mogelijkheid om hun eigen afhaalpunt en ophaaltijd te kiezen. Uiteraard behoort ook thuislevering tot de mogelijkheden.

 

SERVING THE DIGITAL CUSTOMER

 

AXI ontwikkelt en implementeert innovatieve oplossingen voor grote en middelgrote retailketens. AXI Retail Solutions helpen om de klant een goede omnichannel shopervaring aan te bieden, de klantenbinding te versterken en de bedrijfsprocessen te verbeteren.